» Over Henk

Wat is dit?

Ik ben van de beeldige kunst en maak schilderijen op ijzeren platen. Onder invloed van de omstandigheden verslechteren ze maar dat vind ik niet erg. Gewoon afkrabben en iets nieuws erop.
Wij zijn verhuisd naar een appartement dus nu hang ik ze in de loggia en in de berging. Daar hebben ze niet zoveel te lijden. Mijn eerste ervaringen heb ik opgedaan bij de materiekunstenaar Rob van Leeuwen tijdens de Workshop Binding met de aarde. Zie het gelijknamige werk op een houten plaat. Na een workshop onder leiding van Miep van Gunst die niet alleen beelden houwt, maar ook schitterend schildert, heb ik voor het eerst iets op doek gemaakt, de Zonnebloem. De foto's staan in Foto Album Schilderijen.
[ terug... ]Omhoog


Levensverhaal

  • Ilonka ziet het levenslicht in Den Haag. Ilonka is enig kind. Zij is een lief meisje en ballet is haar grote liefde. Zij gaat hockeyen, tennissen en hardlopen. Een sportief grietje. Henk is geboren en getogen op de hei in Hilversum. Dit maakt hem tot een boerenheikneuter en dat merk je. Hij verhuist met zijn ouders naar Den Haag. Tijdens zijn middelbare schooltijd word Henk zanger van een bandje, The Scamps. In een hemelsblauwe Fiat-500 reed de rockband naar optredens. De beeldschone Ilonka redt de, inmiddels, aan lager wal geraakte jongeling uit de goot en stimuleert hem tot grote daden. Henk huwt zijn adembenemende oogverblindende schoonheid Ilonka. Love, peace en flowerpower. Zij leven meestal in pais en vree. Op zijn dertigste wordt Henk trompettist. Ondanks een chronisch gebrek aan talent heeft hij een lange loopbaan in diverse Big Bands. Ilonka en Henk hebben een passie voor de antieke Fiat 500. Een besmettelijk virus. Ze kopen een autootje. Een zieltogend wrak. Met wapperende manen toeren zij al jaren zielsgelukkig rond in zo'n klein belachelijk ding dat het predicaat auto nauwelijks verdient. Henk is actief als fotograaf en columnist, tennist, samen met zijn innig geliefde Ilonka, met veel plezier op bedenkelijk niveau en wandelt regelmatig door bos, duin en langs het strand. Vakanties worden bij voorkeur in Spaanstalige landen doorgebracht, liefst dicht bij een zee. Niet gehinderd door enige theoretische kennis word er enthousiast getuinierd. De loggia word onder meer bevolkt door exotische vijgenbomen. Ilonka is de perfecte bondgenoot in de voortdurende strijd tegen het immer voortwoekerende kruid, ook wel onkruid genoemd, maar onkruid bestaat niet in hun tuinvisie. Zij vullen elkaar prima aan. Als ze niet in steen hakken of schilderen zijn ze te vinden op een bankje in de loggia van hun appartement of elders, mijmerend of een boek lezend.

Gratis website maken

  • www.mysites.nl

Copyright 2002-2020